Villa K:hon rakentui 3 arvoasuntoa merellisiin maisemiin

Helsingin itäosassa sijaitsevaan Villa K:hon rakentui mittavien kunnostusten myötä kolme edustustason arvoasuntoa.

  • 3 edustustason asuntoa, yhteiset uima-allas- ja saunatilat, autotallit
  • 3 kerrosta, joista 2 maanpinnan yläpuolella ja 1 osittain maanpinnan alapuolella
  • Pinta-ala: 770 m²
  • Rakennusvolyymi: 2209 m³
  • Asiakas: yksityinen

Hienostuneella asuinalueella Itä-Helsingissä sijaitseva 1960-luvun Villa K on rakennettu jyrkkään rinteeseen meren läheisyyteen.

Yksityisessä omistuksessa olevaan rakennukseen valmistui kolme erillistä asuntoa, joista osa on rakennettu kahteen kerrokseen.

Edustustasoiset asunnot ovat valoisia ja avaria, ja pintamateriaalit ovat vaaleita ja korkealaatuisia. Isot ikkunat tuovat tilaan valoa, ja kaikista kolmesta kerroksesta avautuu ihastuttava merinäköala.

Kaikissa asunnoissa on omat, isot parvekkeet ja omat sisäänkäynnit. Osassa asunnoista on myös oma terassi. Lisäksi yhteiskäytössä on ylellinen sauna- ja uima-allasosasto, johon on suora pääsy kahdesta isommasta asunnosta.

Vanhentuneet ratkaisut uusittiin

Vuonna 1968 rakennettu Villa K oli lähestulkoon alkuperäisessä kunnossa, eikä kohteessa oltu vuosien saatossa tehty juurikaan remontteja.

“Tekniset ratkaisut olivat vanhentuneita, eivätkä esimerkiksi eristeet vastanneet enää nykypäivää. Muutenkin rakennus oli elinkaarensa päässä”, Jaakob Solla muistelee.

Koko rakennus purettiin luilleen ja remontoitiin täysin, ainoastaan kantavat rakenteet ja tiilijulkisivu jäivät jäljelle vanhasta rakennuksesta.

Remontoinnin yhteydessä käytettiin uudenlaisia rakennusmenetelmiä ja kohde varusteltiin kauttaaltaan moderneilla laitteistoilla.

“Omistajalla oli korkeat standardit uusien asuntojen suhteen, joten kaikki suunniteltiin ja rakennutettiin huolella, laadukkaita materiaaleja käyttäen”, Solla kertoo.

Villa K
Villa K
Villa K
Villa K
Villa K
Villa K
Villa K
Villa K
Villa K
Villa K
Villa K
Villa K
Villa K
Villa K
Villa K
Villa K
Villa K
Villa K
Villa K
Villa K