Etusivu \ Projektit \ Käynnissä \ Retkeilijänkatu 13

Retkeilijänkatu 13

  • 6-9 kerrosta maanpinnan yläpuolella, lisäksi yksi osittain maanpinnan alapuolella.
  • Bruttoala: 10 500 brm²
  • Tilavuus: 33 850 m³
  • Huoneistokoko: keskim. asuntokoko 45,2 m², asuntoja yhteensä 121 kpl
  • Asiakas: Avara Deka Oy, Avara Asuinkiinteistörahasto I Ky

Retkeilijänkatu 13:n tontti on ollut käytössä viereisen toimistotalon pysäköintialueena. Toimistotalon jäätyä tyhjilleen, molempien tonttien aluetta on kehitetty kumppanuuskaavoituksena yhdessä kaupungin kanssa. Tyhjillään oleva toimistotalo ollaan muuntamassa HOAS Hima -miniasunnoiksi, jolloin pysäköintitarve viereisellä tontilla raukeaa, ja Retkeilijänkatu 13:n tontti vapautuu asuntokäyttöön.

Helsingissä on tällä hetkellä kova kysyntä pienille vuokra-asunnoille. Retkeilijänkatu 13:n tontti soveltuu vuokra-asuntokäyttöön hyvien liikenneyhteyksiensä puolesta erinomaisesti, lisäksi rakennusten ylemmistä kerroksista avautuvat kauniit näkymät Kallahden selälle sekä Ramsinsalmelle.

Suunnitelmassa on kaksi asuintaloa sekä matalampi pysäköintirakennus, jonka katto toimisi asukkaiden viihtyisänä terassipihana, metroradan jäädessä kerrosta matalammalle tasolle. Asukkaiden yhteistiloja on sijoitettu maantasokerrokseen kadunpuolelle sekä kellarikerrokseen. Kaikkien asukkaiden yhteiset kerho- ja saunatilat vilvoitteluterasseineen on sijoitettu ylimpään kerrokseen.

Toinen asuinrakennuksista jatkaa Retkeilijänkadun räystäslinjaa ja toinen nousee kolme kerrosta korkeammalle muodostaen Retkeilijänkadun päätteen ja vastinparin Retkeilijänkatu 1:n asuintornille.

Retkeilijänkatu 13
Retkeilijänkatu 13
Retkeilijänkatu 13
Retkeilijänkatu 13