Etusivu \ Projektit \ Käynnissä \ Niittyportti

Espoon Niittyporttiin rakentuu viihtyisä asuinkokonaisuus

16-kerroksinen tornitalo on yksi Länsiväylän varrella sijaitsevan Niittyportin näkyvimmistä maamerkeistä.

  • Sijainti: Niittyportti 6, 02200 Espoo
  • Bruttoala: n. 40 200 brm²
  • Tilavuus: n. 123 000 brm³
  • Huoneistot: n. 475 kpl, keskikoko n. 45 m²

Arkkitehtitoimisto Konkret on mukana Niittyportin aluekehityshankkeessa Espoon Niittykummussa. Alueella jo sijaitsevan tornitalon lisäksi alueelle on tarkoitus nousta kuusi pistemäistä kerrostaloa. Taloista 3 ensimmäistä, Länsiväylän rampin varrella sijaitsevaa taloa, muodostavat meluvallin Länsiväylän suuntaan. Lisäksi äänimuurina toimii iso pysäköintitalo.

“Pysäköintitalon katolle on tarkoitus rakentaa liikuntapuisto ja muita liikuntamahdollisuuksia asukkaille”, Konkretin perustaja ja omistaja Jaakob Solla visioi.

Kyseessä on Skanskan kehityshanke, jossa alueelle haetaan uutta asemakaavaa. Uusi kaava pitää sisällään peräti 32 000 kerrosneliömetriä.

Pienhiukkaspäästöt huomioiden

Niittyportin sijainnin vuoksi täytyy Länsiväylältä kantautuvat pienhiukkaset ja melu luonnollisesti ottaa huomioon.

“Asuntojen parvekkeet eivät saa aueta Länsiväylälle, vaan rakennusratkaisun on oltava melumuurimainen. Matalammat, 8-kerroksiset rakennukset onkin liitetty yhteen lasitetuin parvekkein, jotta piha-alueiden melu- ja pienhiukkashaitat saadaan minimoitua”, Jaakob Solla kertoo.

“Erityistä Niittyportin rakennushankkeelle myös on kohteen sijainti Niittykummun metroaseman lähellä, mikä osaltaan helpottaa kohteen parkkipaikkavaatimuksia”, hän jatkaa.

Niittyportti
Niittyportti
Niittyportti
Niittyportti
Niittyportti
Niittyportti