Etusivu \ Projektit \ Liiketilat \ Louis Vuitton

Louis Vuitton rakentui brändin ehdoilla

Suomen ensimmäinen Louis Vuitton Concept Store toteutettiin tarkoin ylellisen konseptin mukaisesti.

  • Sijainti: Helsinki
  • Valmistunut: 2009 ja 2011
  • Kokonaisala: 400 m2
  • Tilaaja: LVHM
  • Pääsuunnittelu ja rakennuttamistehtävät: Konkret
  • Päätoteuttaja: Baierl und Demmelhuber GmbH, Saksa, vaihe 1. Consti Oy, vaihe 2.

Konkret vastasi Suomen ensimmäisen Louis Vuitton -liikkeen pääsuunnittelusta ja rakennuttamistehtävistä.

Maineikkaan liikkeen ylellinen brändi oli otettava huomioon rakentamisen kaikissa vaiheissa.

”Heillä oli todella tarkat ohjeistukset siitä, millainen liikkeen pitää olla ikkunoiden profiilista lähtien”, Konkretin pääarkkitehti ja omistaja Jaakob Solla muistelee.

Toteutuksessa jouduttiin miettimään lukuisia kekseliäitä ratkaisuja, jotta vaativat talotekniset ratkaisut voitiin toteuttaa Louis Vuittonin paksun brand bookin raameissa.

“Suunnitteluohjeissa sanottiin muun muassa, ettei ilmanvaihtoaukkoja, tai muita teknisiä ratkaisuja saanut olla näkyvissä. Niinpä myös kaiuttimet on upotettu sisälle kipsilevyyn, jonka päällä olevasta pahvista ääni pääse tulemaan läpi”, Solla paljastaa.

Kohteen pääurakoitsijana oli ensimmäisessä vaiheessa saksalainen Baierl und Demmelhuber GmbH ja toisessa vaiheessa Consti Oy.

”Liiketilan koko metallilasijulkisivun aukot ovineen mitattiin saksalaisen konepaja-alihankkijan toimesta. Valmiit, brändin mukaiset ikkunat lasituksineen ja heloituksineen tuotiin rekan kyydissä Saksasta. Saksalaisen alihankkijan asennusporukka kiinnitti suuret ja painavat julkisivurakenteet paikalleen millimetrintarkasti”, Solla muistelee.

Konseptin mukaiset kalusteet puolestaan tulivat pääosin Ranskasta.

Arvokiinteistössä Pohjoisesplanadin ja Mikonkadun kulmassa sijaitsevan konseptiliikkeen suunnittelussa tehtiin tiivistä yhteistyötä myös Helsingin kaupunginmuseon kanssa. Rakennus on asemakaavassa luokiteltu suojelluksi julkisivuiltaan, ja Konkretin tärkeä rooli projektissa olikin juuri yhteydenpito suomalaisten virastojen, tilaajan hankeorganisaation, kiinteistönomistajan, urakoitsijoiden ja paikallisten suunnittelijoiden ja alihankkijoiden kanssa.

 

Louis Vuitton
Louis Vuitton
Louis Vuitton
Louis Vuitton
Louis Vuitton
Louis Vuitton
Louis Vuitton
Louis Vuitton