Etusivu \ Projektit \ Liiketilat \ Leipätehdas

Leipätehdas

  • Sijainti: Helsinki
  • Tila: käynnissä
  • Tilaaja: Cobbleyard Real Estate

Helsingin Sörnäisissä sijaitsevan legendaarisen Elannon tehdaskorttelin keskellä on Leipätehdas. Se on n. 13 000 m2 kokoinen eri aikakausina rakennettu kiinteistö, jonka julkisivut ja osa sisätiloista on asemakaavassa suojeltu. Varsinainen leipomotoiminta loppui leipätehtaassa jo 1980-luvulla ja 1990- luvulla kiinteistölle alettiin suunnitella uutta käyttöä. Rakennuksiin saneerattiin Kuvataideakatemian ja tanssitaiteen tiloja. Kuvataideakatemian pois muuton jälkeen kiinteistön vanhassa osassa toimi Helsingin kaupunginteatteri väistötiloissa oman päänäyttämönsä remontin aikana.

Kiinteistöllä on uusi omistaja, joka on aktiivisesti aloittanut monet kattavat kunnostusvaiheet läpikäyneen kiinteistön uudelleenvuokrauksen. Ensimmäinen uusi vuokralainen on Goodio Suklaatehdas alimmassa kerroksessa, seuraavana taloon muuttaa Kaisaniemestä kulttuurikeskus Caisa ja uusin vuokralainen on maineikas Bob the Robot mainostoimisto. Lisäksi suunniteltavana on aulaan uusi koko kiinteistöä palveleva lounaskahvila ja uusien sisäänkäyntien julkisivumuutokset. Kaikkien uusien vuokralaisten mielestä kiinteistössä ja sen sijainnissa on juuri sitä tunnelmaa, joka tukee heidän toimintaa kehittyvässä kantakaupungin itäosassa.

Konkret on ollut mukana kaikkien vuokralaismuutosten suunnittelussa ja viranomaislupien hankinnassa yhteistyössä tilaajan, kaavoittajien, rakennusvalvonnan ja kaupunginmuseon kanssa. Leipätehtaasta onkin tullut hieno esimerkki vanhojen teollisuus- ja toimistokiinteistöjen uuden elämän alusta laadukkaan arkkitehtuurin avulla.

Leipätehdas
Leipätehdas
Leipätehdas
Leipätehdas
Leipätehdas
Leipätehdas
Leipätehdas
Leipätehdas