Etusivu \ Projektit \ Käynnissä \ Kivistön pysäköintitalo

Kivistön pysäköintitalo

  • Sijainti: Kivistö, Vantaa
  • Tila: suunnitteilla
  • Tilaaja: OP Asuntorahasto I Ky

Konkretin pysäköintitalosuunnitelma voitti kutsukilpailun ensimmäisen palkinnon. Asuinrakennusten ympäröimään kortteliin nouseva uusi pysäköintitalo hallitsee sisäpihaa ja ympäröivistä rakennuksista avautuvia näkymiä, mikä asettaa rakennukselle erityisiä arkkitehtonisia vaatimuksia.

Kivistön koulun alueen pysäköintitalon alimpaan kerrokseen tulee korttelin asuintaloja palveleva väestösuoja, joka toimii sähköautojen pysäköinti- ja lataustilana. Pysäköintitalossa on tilaa yhteensä 253 autolle, erillinen polkupyörien pysäköintitila sekä aputiloja, kuten kierrätyshuone, polkupyörien huolto- ja säilytystiloja, huoltovarasto ja teknisiä tiloja. Pysäköintitalon hahmo on pyritty pitämään selkeänä ja harmonisena, ja vesikatolle tulee vehreä viherkatto.

Suunnittelun lähtökohtana on ollut pysäköinnin helppokäyttöisyys ja turvallisuus. Autopaikkojen leveys on vähintään 2,5m, eikä pysäköinti- ja liikennöintialueella ole näkyvyyttä häiritseviä pilareita tai seinärakenteita. Pysäköintitasojen kulutuskestävyyden varmistamiseksi betonilattiaan imeytetään silikaattia, joka betonin kalsiumhydroksidin kanssa tekee lattiasta kestävämmän ja tiiviimmän likaa ja nesteitä vastaan.

Rakennusta kannattelevat suorakaiteen muotoiset teräsbetonielementtipilarit ja tasot rakentuvat elementtipalkeista, kuori- ja ripalaatoista ja paikallavalubetonista. Rakennuksen poikittaissuuntainen jäykistys tehdään rakennuksen keskelle tulevilla massiivisilla levypilareilla ja pituussuuntaan rakennus jäykistetään pilarilinjoilla olevilla teräsbetonisilla jäykistysdiagonaaleilla. Vedenpoisto välitasoilta järjestyy helposti kallistamalla tasot kahteen suuntaan.

Kivistön pysäköintitalo
Kivistön pysäköintitalo
Kivistön pysäköintitalo
Kivistön pysäköintitalo
Kivistön pysäköintitalo
Kivistön pysäköintitalo