Etusivu \ Projektit \ Liiketilat \ Ipi Kulmakuppila

Ipi Kulmakuppila raivasi tiensä asiakkaiden sydämeen

Helsingin Kallioon vuonna 2015 avatusta Ipi Kulmakuppilasta on muovautunut monen kalliolaisen kantapaikka uniikin arkkitehtuurin ja erityisen palvelun ansiosta.

Porthaninkadun ja Viidennen Linjan kulmaan vuonna 2015 avattu IPI Kulmakuppila on kaksikerroksinen kahvila, jonka design on avaraa, skandinaavista ja trendikästä. Betonilattiat, tammipinnat, vaaleat pinnat ja valoisuus henkivät 60-luvun henkeä talon rakennusajan ja alkuperäisen tyylin mukaisesti.

“Ennen kahvilan avautumista sai tila kokea täydellisen muodonmuutoksen: kaksikerroksinen päätila avattiin, parvea jatkettiin, julkisivu sai enemmän ikkuna-alaa ja korkea tila pääsi oikeuksiinsa. Käsityö leimaa alkuperäisiä rakennuselementtejä ja -menetelmiä kunnioittavaa kahvilaa kaikissa yksityiskohdissa”, arkkitehtitoimisto Konkretin omistaja ja pääarkkitehti Jaakob Solla kuvailee.

Talotekniikka ja esteettömyyden vaatimukset lisäsivät suunnitteluprosessiin omat ehtonsa. Haasteita toivat myös taloyhtiön samanaikainen linja- ja sähkösaneeraus.

Viihtyisä pesä palkittiin

Kahvilan konseptista ja sisustuksesta vastasi Suunnittelutoimisto Petra Majantie Oy. Korkea tila on raikas ja suuret ikkunat päästävät valon tulvimaan sisälle. Sisustus on yhdistelmä vaaleita värejä ja skandinaavista linjakkuutta, valoa ja rönsyileviä huonekasveja.

Kahvilan erityisyyttä lisää se, että siellä työskentelee Lyhty Ry:n kautta 12 kehitysvammaista aikuista.

Pöytien väljän sijoittelun ansiosta kahvilassa vierailee etenkin päiväsaikaan paljon äitejä lapsineen. Valoisa kahvila houkuttelee myös etätyötä tekeviä. Yläkerta lepakkotuoleineen soveltuukin etätoimiston pyörittämiseen hyvin.

Ipi Kulmakuppilan suunnittelusta ja toteutuksesta vastanneet Arkkitehtitoimisto Konkret Oy:n pääsuunnittelija Jaakob Solla ja sisustusarkkitehti Petra Majantie saivat työstään Helsingin rakennuslautakunnan myöntämän rakentamisen ruusu 2015 -kunniamaininnan.

Lautakunnan mukaan kahvila on erinomainen esimerkki 1960-luvun kerrostalon liiketilan arkkitehtuurin eheyttämisestä ja palauttamisesta alkuperäiseen keveyteensä ja läpinäkyvyyteensä. Perusteluiden mukaan kahvilatila toteuttaa aikakauden henkeä ja on kaunis, tasapainoinen ja tyylikäs.

Ipi Kulmakuppila
Ipi Kulmakuppila
Ipi Kulmakuppila
Ipi Kulmakuppila
Ipi Kulmakuppila
Ipi Kulmakuppila
Ipi Kulmakuppila
Ipi Kulmakuppila
Ipi Kulmakuppila
Ipi Kulmakuppila
Ipi Kulmakuppila
Ipi Kulmakuppila