HOAS Hima miniasunnot

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö HOAS ja Arkkitehtitoimisto Konkret Oy ovat mukana pilottihankkeessa, jossa opiskelijoiden asuntopulaan vastataan muuntamalla tyhjillään oleva toimistorakennus miniasunnoiksi.

  • Sijainti: Retkeilijänkatu 11, 00980 Helsinki
  • Viisi kerrosta maanpinnan yläpuolella, lisäksi yksi osittain maanpinnan alapuolella.
  • Bruttoala: 4692 brm²
  • Tilavuus: 17 750 brm³
  • Huoneistokoko: Miniasunnot 17,5 m², muut asunnot 25,0 – 40 m², keskim. asuntokoko 20,0 m², asuntoja yhteensä 100 kpl
  • Asiakas: Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö (HOAS)

Arkkitehtitoimisto Konkret Oy on mukana HOAS Hima miniasunnot -hankkeessa, jossa Retkeilijänkatu 11:ssa sijaitseva, vuonna 2001 rakennettu toimistorakennus muunnetaan opiskelijoiden miniasunnoiksi. Asuntojen rakentaminen tyhjillään olevaan toimistotaloon on määrä aloittaa vuoden 2019 keväällä.

“Noin 17 neliömetrin kokoiset, makuuparvelliset miniasunnot toteutetaan hyödyntäen toimistorakennuksen normaalia suurempaa kerroskorkeutta. Miniasunnot ovat monipuolisia kaupunkiasuntoja, joiden kysyntä on kovassa kasvussa”, Arkkitehtitoimisto Konkret Oy:n projektiarkkitehti Elina Modeen kuvailee.

Yhteistilat toteutetaan opiskelijoiden tarpeiden mukaisiksi

HOAS Hima miniasunnot tarjoavat opiskelijoille tarvittavaa yksityisyyttä ja niihin toteutetaan käytännölliset tila- ja säilytysratkaisut. Monipuoliset yhteistilat puolestaan tarjoavat mahdollisuuksia opiskeluun ja vapaa-ajan viettoon. Tavoitteena on yhdistelmä, joka hyödyttää asukasta enemmän kuin perinteinen kerrostalo.

Hankkeen kehittämisteemoja ovat uudentyyppisten ja monipuolisten yhteistilojen yhdistäminen miniasuntoihin, rakennuksen käyttötarkoituksen muutoksen toteuttaminen kustannustehokkaasti, modulaarisuuden hyödyntäminen täydennysrakentamisessa sekä rakentamisen sujuvuus ja työmaa-aikainen kosteudenhallinta. Kyseessä on HOASin pilottihanke.

Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -ohjelma vastaa suunnitteluun ja rakentamiseen liittyviin teknisiin, toiminnallisiin, esteettisiin, sosiaalisiin, asuntopoliittisiin ja rakentamisprosessiin liittyviin kehittämistarpeisiin. Vuonna 2009 käynnistettyä ohjelmaa koordinoi kaupungin työryhmä, jossa on jäseniä kaupunginkansliasta, kaupunkisuunnittelu-, kiinteistö- ja rakennusvalvontavirastosta.

HOAS HIMA
HOAS HIMA
HOAS HIMA
HOAS HIMA
HOAS HIMA
HOAS HIMA
HOAS HIMA
HOAS HIMA