Etusivu \ Projektit \ Käynnissä \ Adjutantinkatu 1

Toimistotalo vaihtuu asuinkerrostaloksi Espoon Mäkkylässä

Osana korttelikehityshanketta entisen toimistotalon tilalle rakentuu asuinkerrostalo Espoon Mäkkylässä.

  • Adjutantinkatu 1, 02650 Espoo
  • Kokonaisala: n. 14 700 m²
  • Asuntoja 167 kpl
  • Hankekehittäjät: Skanska Kodit Oy ja YIT Rakennus Oy

Espoon Mäkkylään nousee uusia asuntoja hyvien kulkuyhteyksien varrelle. Adjutantinkatu 1 on korttelikehityshanke, jolla halutaan luoda Mäkkylään yhtenäinen ja viihtyisä kaupunkikorttelin osa.

“Tällä hetkellä paikalla oleva pienteollisuus- ja toimistotalo tullaan purkamaan ja sen tilalle on esitetty rakennettavaksi osittain 7- ja osittain 8-kerroksinen asuinkerrostalo ja toinen osittain 6- ja 7-kerroksinen asuintalo”, arkkitehtitoimisto Konkretin pääarkkitehti ja omistaja Jaakob Solla kuvailee. Paikalla sijaitsevan nykyisen rakennuksen julkisivumateriaaleja pyritään uusiokäyttämään tontilla mahdollisuuksien mukaan muistumana sillä ennen sijainneesta rakennuksesta.

Mäkkylän puistotien ja Adjutantinkadun kulmaan on varattu liiketilaa. Kansipihalle sijoittuu suojaisa leikki- ja olestelualue ja sen ympärille istutuksia ja viljelypalstoja. Autoliikenne pysäköintihalliin johdetaan niin, ettei se risteä pihatoimintojen kanssa.

“Rakennuskaavan kannalta mielenkiintoista on se, että pikaraitiotielinja on suunniteltu kulkevaksi ihan Adjutantinkatu 1:n edestä. Myös pysäkki tulee olemaan rakennuksen kohdalla”, Solla kertoo.

Adjutantinkatu 1
Adjutantinkatu 1
Adjutantinkatu 1
Adjutantinkatu 1
Adjutantinkatu 1
Adjutantinkatu 1
Adjutantinkatu 1
Adjutantinkatu 1