Etusivu \ Ajankohtaista \ Konkret voitti suunnittelukilpailun kohteella ”Kivitasku”

Konkret voitti suunnittelukilpailun kohteella ”Kivitasku”

Julkaistu 27.9.2017 kategoriassa Uutiset

Kivistön koulun ympäristön tonteista järjestetty suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu on ratkennut. Arkkitehtitoimisto Konkret voitti kohteen 3 ehdotuksellaan ”Kivitasku”.

Kilpailualue oli jaettu kolmeen kilpailukohteeseen ja alueella on asuinrakennusoikeutta yhteensä 28 400 kerrosneliömetriä. Tämä tarkoittaa lähes 500 asuntoa. Kilpailualue sijaitsee kehäradan Kivistön aseman välittömässä läheisyydessä ja on kokonaisuudessaan kaupungin omistuksessa.
Asuinrakennusoikeuden lisäksi katujen varsilla pohjakerrokseen saa rakentaa asukkaiden yhteiskäyttötiloja sekä liike-, työ- ja palvelutiloja. Asuinrakennuksissa on sekä vapaarahoitteisia omistus- ja vuokra-asuntoja että korkotuettuja ARA-vuokra- ja asumisoikeusasuntoja.

Monipuolinen ja muunneltava Kivitasku

”Kivitasku” muodostuu kahdesta Syvänkiventien ja Keimolantien varren lamelli-kerrostalosta ja yhden piharakennuksen muodostamasta ryhmästä.

Hankkeen kustannustehokkuus syntyy laadukkaasta suunnittelusta, tehokkaista toimintatavoista sekä innovatiivisista yhteistilaratkaisuista ja studioasunto-konseptista. Yhdenmukaiset ja esivalmisteiset märkätilayksiköt sekä elementtitekniikkaan perustuva rakentaminen varmistavat tuloksellisen ja tehokkaan rakentamisen.

“Asuntosuunnittelussa korostuu asuntojen muunneltavuus – näin rakennuksen elinkaarijousto paranee ja asuntojen markkinointi helpottuu. Suuri osa tontille 1 rakennettavista yksiöistä on yhdistettävissä pääasuntoon. Myös asuntojakaumaa on mahdollista muokata. Esimerkiksi 3 yksiötä on muutettavissa kahdeksi kaksioksi tai yhdeksi kolmioksi ja yhdeksi yksiöksi. Nämä asunnot ovat helposti yhdistettäviä, sillä märkätilojen tai kantavien seinälinjojen paikat eivät muutu. Suunnitelmassa kaupungin edellyttämät perheasunnot on sijoitettu ylimpään kerrokseen. Asuntojen keskipinta-ala on noin 45-55 m²”, kertoo Jaakob Solla Konkretilta.

Kilpailutuomaristo näki Kivitaskun ansioina erityisesti asuntoja ja niiden muunneltavuutta. Asuntopohjia pidettiin toimivina ja hyvin mitoitettuina.

”Asuntokokojen muuntelu on erinomainen luoden joustavaa asuntokantaa, jopa elinkaarimuunneltavan asuntojakautuman”, raati kiittelee.

Kivitasku koristaa julkisivua

Kokonaisuudessaan Kivitasku tulee olemaan viihtyisä ja hyvin suunniteltu kokonaisuus, jossa kestävän kehityksen periaatteet toteutuvat laadukkailla ja huoltovapailla materiaaleilla. Hankkeen toteutuksessa on lisäksi otettu huomioon hallituksen normienpurkutalkoot sekä kaupunkikuvan kehittäminen niin katu- ja pihatilojen kuin julkisivujenkin myötä.

“Kadun puoleisiksi julkisivumateriaali on korkealaatuista tiiltä, sillä paikalla muurattu tiilijulkisivu on pitkäikäinen vaihtoehto. Tiilijulkisivua korostamaan ehdotamme kahta erilaista taidekonseptia. Ensimmäinen on rakennuksen Keimolantien ja Syvänkiventien kulman tiilipintaiseen umpiosaan muuraamalla toteutettava reliefimäinen Kivitasku-veistos. Veistos elää auringonkierron mukaan, ja se valaistaan pimeänä vuorokaudenaikana. Toinen taideteos sijoitetaan sisäpihan avokalliolle. Se näkyy suoraan porttikongin päätteenä pihalle saavuttaessa. Veistos on harjakattoisen rakennuksen miniatyyrikokoinen arkkityyppi, joka muurataan kokonaan Kivistön koulun vanhoista tiilistä”, kertoo Solla.