Etusivu \ Ajankohtaista \ HOAS Hima miniasunnot hyväksytty Kehittyvä kerrostalo -ohjelmaan

HOAS Hima miniasunnot hyväksytty Kehittyvä kerrostalo -ohjelmaan

Julkaistu 18.1.2017 kategoriassa Uutiset

Tyhjillään olevan toimistotalon muutos opiskelija-asunnoiksi. Rakennuksen normaalia suurempaa kerroskorkeutta hyödyntäen toteutetaan makuuparvellisia miniasuntoja. Kyseessä on HOASin pilottihanke. Miniasunnot tarjoavat opiskelijoille tarvittavaa yksityisyyttä kun taas monipuoliset yhteistilat tarjoavat mahdollisuuksia opiskeluun ja vapaa-ajan viettoon. Tavoitteena on yhdistelmä, joka hyödyttää asukasta enemmän kuin perinteinen kerrostalo.

Kehittämisteemoja ovat uudentyyppiset ja monipuoliset yhteistilat yhdistettyinä miniasuntoihin, rakennuksen käyttötarkoituksen muutoksen toteuttaminen kustannustehokkaasti, modulaarisuuden hyödyntäminen täydennysrakentamisessa sekä rakentamisen sujuvuus ja työmaa-aikainen kosteudenhallinta.

Miniasuntoihin pyritään toteuttamaan käytännölliset tila- ja säilytysratkaisut. Yhteistilat toteutetaan opiskelijoiden tarpeiden mukaisiksi. Suunnittelussa on mukana opiskelijatyöryhmä, jotta todelliset tarpeet näiden osalta voidaan kartoittaa. Suunnittelussa pyritään ennakoivuuteen, jotta rakennusvaiheesta tulee nopea ja kustannuskestävä.

http://www.kerrostalo.hel.fi/hankkeet

170131_render kahvilatila logolla

Näkymä sisäätuloaulan kahvihuoneesta