Etusivu \ Ajankohtaista \ Arkkitehti Laura Amplo Rella tuo kansainvälisyyttä Konkretille

Arkkitehti Laura Amplo Rella tuo kansainvälisyyttä Konkretille

Julkaistu 15.5.2018 kategoriassa Uutiset

Suomeen muuttanut Laura Amplo Rella aloitti elämänsä uudelleen Suomessa.

Italialainen Laura Amplo Rella saapui Suomeen ensimmäistä kertaa vuonna 1986.

Sattuma toi minut Suomeen. Olin Italiassa tutustunut arkkitehteihin eri puolilta Eurooppaa, ja otin heihin yhteyttä, sillä tilanne Italiassa oli niin huono. Suomalaiset ystäväni kutsuivat minut Suomeen ja kannustivat etsimään töitä täältä”, Laura muistelee.

Tuolloin, aikana ennen EU:ta, työluvan saanti oli hankalaa. Se piti käydä hakemassa Italiasta käsin, jonka jälkeen hän jäi Suomeen 2 vuoden ajaksi. Hän yritti uudelleen työskennellä Milanossa, mutta palasi Suomeen taas 90-luvun alussa. Laman alettua hän kävi hakemassa kansainvälistä työkokemusta Berliinistä ja lopullisesti hän saapui Helsinkiin vuonna 2004.

Suomessa minun täytyi ulkomaalaisena aloittaa kaikki nollasta kielen takia. Toisaalta oli ihanaa, kun Suomessa minulle annettiin aikaa projektien kanssa”, nainen kiittelee.

Berliinissä meillä oli aina kova kiire, eikä projekteihin ollut mahdollisuutta perehtyä kunnolla. Suomessa sain tehtäväkseni isoja, vastuullisia kokonaisuuksia ja minulla oli aikaa suunnitella asiat kunnolla loppuun”, hän jatkaa.

Konkret – reilu työnantaja

Laura Amplo Rella kiittelee Konkretia työnantajana, sillä omistajat Jaakob Solla ja Anne Routaniemi ovat alusta saakka luottaneet työntekijöihin ja antaneet vastuuta ja vapautta toteuttaa vaativiakin kokonaisuuksia.

Minulla on ollut vapaus olla luova ja olen saanut pitää lankoja omissa käsissäni. Parasta on, kun saan käyttää aikaa suunnitteluun ja parhaiden mahdollisten materiaalien valitsemiseen. Tykkään siitä, kun saan itse vastata projektista ja kokonaisuudesta.

Konkretin tärkein valttikortti on Lauran mukaan juurikin sen omistajat ja toimiston monenlainen osaaminen kannustavaa ilmapiiriä unohtamatta.

Jaakob on aktiivinen pomo, ja hän on kaikille kiva, vaikka usein hän onkin hyvin kiireinen. Hän on aina positiivinen ja etsii uusia projekteja aktiivisesti, se näyttäytyy hyvin inspiroivana meille työntekijöille”, hän miettii.