Etusivu \ Ajankohtaista \ Arkkitehti Essi Peltola: ”On palkitsevaa nähdä rakennuksen koko kehityskaari”

Arkkitehti Essi Peltola: ”On palkitsevaa nähdä rakennuksen koko kehityskaari”

Julkaistu 13.4.2018 kategoriassa Ihmiset

Konkretilla työskentelevä Essi Peltola näkee asiat kokonaisvaltaisesti ja hakee toimivia ratkaisuita luovuuden kautta.

Arkkitehtitoimisto Konkretilla suunnittelevan arkkitehdin tittelillä työskentelevä Essi Peltola nauttii projekteista ja niiden mukanaan tuomista haasteista. On palkitsevaa, kun pähkäilyn jälkeen palapelin palaset alkavat loksahdella kohdilleen.

Projekteissa täytyy ottaa huomioon monenlaisia lähtökohtia ja saada ne kaikki toimimaan yhtenä kokonaisuutena. Samalla tietysti hienoa arkkitehtuuria tehden.

Konkretille Peltola tuli vuonna 2013. Vuosien aikana hän on ehtinyt olla mukana lukuisissa projekteissa, jotka kaikki ovat opettaneet paljon. Arkkitehti kiitteleekin työkavereitaan, joiden kanssa on helppo keskustella ja miettiä erilaisia ratkaisuja ongelmatilanteissa. Toimistossa riittää ammattitaitoa, ja jokaisella työntekijällä on omat vahvuutensa.

Pidän siitä, että suunnitelmaa viedään yhdessä eteenpäin”, Essi miettii.

Erityisesti hän kertoo nauttivansa projektien alkuvaiheesta, jossa hankkeen suuret linjat mietitään kuntoon.

Pystyn näkemään projektin hyvin kokonaisvaltaisesti. Olen aina ajatellut olevani pikkutarkka, mutta toisaalta olen huomannut, että vahvuuteni on myös laaja-alainen näkemys. On mielenkiintoista nähdä projektin koko kehityskaari alkuvaiheesta loppuun saakka. Se on hyvin palkitsevaa”,arkkitehti kertoo.

Toimivuus edellä, luovuus mukana

Essi Peltola myöntää olevansa hyvin visuaalinen, mutta rakennusprojekteissa hän menee aina toimivuus edellä.

Arkkitehdin työ vaatii runsaasti luovuutta, ja kolmiulotteinen hahmotuskyky ja visuaalisuus ovat tärkeitä ominaisuuksia. Suunnittelussa minun on kuitenkin ennen kaikkea eläydyttävä rakennuksen loppukäytön tarpeisiin. Rakennukset tehdään loppujen lopuksi ihmisille, ei pelkästään taiteen vuoksi”, Peltola sanoo.

Taiteellisuus ei saa olla lähtökohta, vaan huomioon on otettava muun muassa rakennuspaikka, loppukäyttäjä, erilaiset käyttötarkoitukset sekä rakenteelliset ja talotekniset vaatimukset”, hän jatkaa.